Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Prevenţia rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor

Prevenţia rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor, iar educaţia în domeniul sănătăţii este cheia pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, a afirmat, duminică, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.

„Dragi români, în ziua internaţională dedicată sănătăţii trebuie să reflectăm la modul în care acţionăm, pentru ca valoarea cea mai de preţ, sănătatea proprie şi a celor dragi, să fie apărată şi îmbunătăţită! Într-o lume în continuă schimbare, în care provocările la adresa sănătăţii sunt tot mai complexe, este esenţial să ne concentrăm eforturile în direcţia accesului mai bun la servicii medicale de calitate apropiate de cetăţeni. Îndemn pe fiecare să-şi asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăţi şi să o promoveze prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Prevenţia rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor, iar educaţia în domeniul sănătăţii este cheia pentru o viaţă lungă şi sănătoasă”, a scris Rafila, pe Facebook.

El a susţinut că Ministerul Sănătăţii investeşte „masiv” în infrastructura medicală, în digitalizare şi în formarea profesională a personalului medical.

„Sărbătorind Ziua Sănătăţii ne reafirmăm angajamentul pentru o comunitate în care sănătatea şi bunăstarea fiecărui individ să fie respectate şi protejate”, a mai susţinut ministrul. 

Sursa: AGERPRES